Powerwalken

Powerwalken is heerlijk om te doen! Ga ook lekker bewegen in de buitenlucht! Geef je net als al die anderen vandaag nog op!! We powerwalken het hele jaar door, weer of geen weer (extreme omstandigheden daargelaten).

Tijd

Maandag   van 19.00-20.00 uur
Woensdag van 19.00-20.00 uur

Locatie

Restaurant het Engelse Werk te Zwolle

Wat heb je nodig

Sportschoenen (liever geen wandelschoenen) en (sport)kleding waar je je prettig in voelt en je makkelijk in kunt bewegen. In de donkere maanden een veiligheidsvest.

Hoe

Je schaft een 10-rittenkaart van € 75,- aan welke tijdens de eerste training contant afgerekend dient te worden. Deze 10-rittenkaart is 3 maanden geldig. Je kunt op beide dagen deelnemen of kiezen voor 1x per week, waarbij het niet uitmaakt welke dag je deelneemt. Wil je zo af en toe deelnemen dan kost dit € 10,- per keer.

De training gaat ALTIJD door, ongeacht het aantal deelnemers. Wel zou het fijn zijn als je je bij afwezigheid afmeldt. Als via jou anderen zich aanmelden voor Powerwalken, ontvang jij op de eerstvolgende 10-rittenkaart €5,- korting en betaal je slechts € 70,- i.p.v. € 75,-.

Powerwalken is een sport die is overgewaaid uit Amerika. Powerwalken houdt het midden tussen gewoon wandelen en een hardlooptraining. Bij powerwalken wandel je in een stevig tempo (zo’n 6 tot 7 kilometer per uur), waarbij je een krachtige armbeweging maakt en extra actief afzet met je voeten. Daardoor gaat je hartslag net zover omhoog dat het genoeg is om je conditie te laten verbeteren Bij powerwalken ben je actiever dan bij gewoon wandelen, je doet dus echt aan sport. Een groot voordeel vergeleken met sporten zoals hardlopen is dat je bij powerwalken veel minder je gewrichten belast. Bij hardlopen kom je elke keer met een schok neer, wat relatief zwaar is voor je onder meer je knieën. Omdat je bij powerwalken geen schoksgewijze belasting hebt, heb je veel minder kans op blessures. Ook zwaardere mensen of mensen met knie- of rugklachten kunnen deze sport prima beoefenen. Verder is het een ideale manier om weer in conditie te komen na een blessure. Naast deze specifieke voordelen heb je bij powerwalken natuurlijk ook de ‘gewone’ voordelen van het sporten: het vermindert de kans op hart- en vaatziekten, verlaagt het cholesterolgehalte en de bloeddruk en het versterkt je spieren. Bovendien voel je je fitter als je aan sport doet en heb je meer uithoudingsvermogen.

Powerwalken: lekker buiten bewegen met een groep! Meld je aan!


Volg 4lijf Sport op Twitter Volg 4lijf Sport op Twitter 06 42064151 | info@4lijf.nl